GOVOS.nl gelanceerd op jaarvergadering


Woensdag 20 mei hield GOVOS (Gorssel voor Ontwikkelingssamenwerking) haar jaarvergadering achter haar winkel Eerlijk! genieten in de Everdinahof aan de Hoofdstraat in Gorssel. Een select gezelschap van leden en vrijwilligers besprak de ontwikkelingen bij de winkel voor fair trade producten en het project in Cochabamba, Bolivia.

De resultaten bij de winkel maakten het nodig om de zaken over een andere boeg te gooien. De traditionele Wereldwinkel is inmiddels geheel vernieuwd en gaat haar eigen weg onder behoud van de fair trade formule maar met een meer eigentijdse uitstraling onder de naam Eerlijk! genieten wereldse kadowinkel. De vrijwilligers van de winkel bedanken overigens iedereen  voor de belangstelling tijdens de opening op 2 mei en voor de ontvangen bloemen en attenties.

Voor het project werd een speciaal team in het leven geroepen dat met een aantal initiatieven de ondersteuning van een educatief centrum in Cochabamba bij een breder publiek onder de aandacht wil brengen. Zo werd op de vergadering een nieuwe website gelanceerd, www.govos.nl, die met name informatie over dit project bevat. De site is tot stand gekomen met hulp van Monique Brokken van Met Monique, een bedrijf voor website realisatie met inhoud in Harfsen. Ook werd er een promotiefilm vertoond die met hulp van Tineke Lamberts van filmgroep Accent Gorssel/Lochem tot stand is gekomen.

100_7615

Projectteam Govos met v.l.n.r. Marja van Eden, Yvonne van Driel, Maria Rodriguez, Monique Duyvestijn, Monique Brokken en Piet Looise. Hans Ebenau en Tineke Lamberts ontbreken op de foto.