Jumbo Brinkman Gorssel stelt statiegeldautomaat opnieuw beschikbaar voor GOVOS


31 oktober 2018

Wij zijn verheugd te kunnen melden, dat Han-Christiaan Brinkman ons toestemming heeft gegeven om in november 2018 en januari 2019 onze statiegeldbus weer in het halletje naast  de statiegeldautomaat te mogen plaatsen. Een geweldig sympathiek gebaar!

Via onze lokale vertegenwoordiger Hedwig Kowsoleea hebben we gehoord, dat het dak van de overdekte speelplaats zo lek is als een mandje en op sommige plaatsen is verrot.  We moeten er niet aan denken, dat een deel van de overkapping zou instorten.  Graag zou GOVOS om die reden geld beschikbaar willen stellen om het dak  te laten vervangen. De overdekte speelplaats is namelijk een belangrijke plek binnen het centrum. De overkapping beschermt de kinderen tegen de extreem felle zon. Het centrum ligt immers op 2.800 meter hoogte en de zon fungeert als een soort hoogtezon. Zelfs de donkere huid van de kinderen is er niet tegen  bestand. Ook kent Cochabamba een regenperiode van gemiddeld 3 maanden , die zo ongeveer van december tot april duurt. Het regent dan elke dag en voor de kinderen is het heerlijk om toch droog buiten te kunnen spelen.   Het zou mooi zijn, als we de vervanging van het dak  deels zouden kunnen bekostigen met de opbrengst van de statiegeldbonnen. Ook is een aantal muurschilderingen aan vervanging toe. Muurschilderingen bij scholen en crèches zijn in Bolivia een vaak gezien fenomeen.  Met name op de muren aan de straatzijde zijn mooie schilderingen aangebracht, die een educatieve waarde hebben. Ze zijn bedoeld om ouders erop te wijzen en te  stimuleren om hun kinderen naar school of de crèche te doen. Het heeft ook veel met analfabetisme te maken: plaatjes zeggen meer dan woorden! De muurschilderingen zijn heel Boliviaans. Je komt ze echter ook wel in andere Zuid-Amerikaanse landen tegen. We hopen dat we begin volgend jaar een bedrag over kunnen maken om in elk geval één muurschildering te kunnen vervangen.

Mocht u GOVOS een warm hart toedragen, dan kunt u in de maanden november en januari uw statiegeldbonnen deponeren in onze collectebus. Wij willen u alvast heel vriendelijk bedanken en houden u ook in de toekomst op de hoogte van onze plannen en bestedingen.