Plaquette voor Piet Looise


Op 7 juli 2023 kwam de werkgroep van het project CEG Cochabamba bijeen.
Eén van de redenen was de komst van Marlies Veenstra, onze locale contactpersoon bij het Centro Educativo Golondrinas. Marlies heeft ons uitgebreid bijgepraat over het heden en de toekomst van de centra op beide locaties. Wat zijn we blij met Marlies. Ze is een belangrijke schakel tussen onze werkgroep en de dagelijkse leiding van de opvang alsmede het bestuur.
Marlies komt van oorsprong uit Drenthe, maar is al heel lang woonachtig in Bolivia, waarvan het grootste deel in de omgeving van Cochabamba. Zij streeft ernaar om één keer per jaar naar Nederland te komen om haar ouders te bezoeken. Haar verblijf in Nederland combineert ze altijd met een bezoek aan de werkgroep van Govos in Gorssel.


Na eerst koffie te hebben gedronken bij Zo en Nu, hebben we geluncht bij Hans Ebenau thuis. Daar had Marlies een verrassing voor Piet Looise in petto. Piet neemt op korte termijn om leeftijdsredenen na 15 jaar afscheid van Govos. Van deze 15 jaar is hij 8 jaar secretaris geweest.
Het bestuur van het CEG in Cochabamba is Piet enorm dankbaar voor zijn geweldige inzet en enthousiasme. Ze hebben speciaal voor hem een plaquette laten maken, waarop in het Spaans hun dank en waardering wordt vermeld. Ook ontving hij een klein schilderijtje met hierop een typisch Boliviaans tafereel. Een mooie geste en absoluut verdiend!